preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Kozala" Rijeka

 > LIADO  > Obavijesti1
Nagrađeni učenici na ŽUPANIJSKOJ SMOTRI LUMS 2024.

ČLANOVI ŽUPANIJSKOGA POVJERENSTVA SMOTRE – IZLOŽBE

Jolanda Todorović, povjesničarka umjetnosti

Milica Đilas, povjesničarka umjetnosti i muzejska pedagoginja

Laura Herceg, mag.educ.art.

 

Radionica za učenike 5. i 6. razreda OŠ „Zagonetna kutija“, voditeljica Jasmina Štefović

Zlato - DEA SPOJA, 5.r.

Srebro - TILI  HORVAT, 6.r. 

Bronca - MARIJA JEDRIŠKO,6.r. 

Pohvala - LOVRO HLAČA, 6.r. 

 

Radionica za učenike 7. i 8. razreda OŠ „Priča o nakitu“, voditeljica Andrea Dujmešić Kopić

Zlato - NIKA ŠTEFANAC, 8.r.

Srebro - LEA MILOTIĆ, 8.r. 

Bronca - ANĐELA  MASLAĆ, 8.r. 

Pohvala -  ANJA  SPOJA, 7.r. 

U četvrtak 23. svibnja 2024. od 19.00 do 20.00 u prostoru Dječje kuće svečano otvorenje izložbe radova Annamarie Šikić, otvorenje izložbe radova pristiglih na smotru te izrađenih na radionicama u sklopu projekta LUMS 24. dodjela diploma učenicima i zahvalnica mentorima.

 

        

      

     

     


19. Likovni susreti u Jedrarskoj

Ovogodišnji  19. po redu  „Likovni susreti u Jedrarskoj“ održali su se u subotu 18. svibnja 2024. godine, s početkom u 9.00 sati.

Mjesto okupljanja bilo je kao i obično na spoju Jedrarske i Bačvarske ulice, gdje se obavila prijava djece. Učenici su pečatirali podloge u 9,00 sati. Uz prijavu dali su slijedeće podatke: ime i prezime autora, te naziv škole i razred koji autor pohađa. Učenici su donijeli slikarski pribor po žrlji. Uslijedilo je slikanje na području Mjesnog odbora Luka po izboru mentora djece, na temu:  luka, dizalice, brodovi, mrtvi kanal, more, i podmorski svijet…. Djeca su dobila marendu i sok za osvježenje. Predaja radova bila je u 12,30 sati. Stručna komisija postavila je izložbu i u 13,30 održalo se svečano proglašenje i nagrađivanje najuspješnijih autora.

1. nagrada – Marija Jedriško, 6. razred

2. nagrada – Ema Vuković, 6. razred

3. nagrada – David Dujmović, 7.razred

     

     

   

      

     

     


LIKOVNI SUSRETI U JEDRARSKOJ

Ovogodišnji  19. po redu  „Likovni susreti u Jedrarskoj održat će se u subotu 18. svibnja 2023. godine, s početkom u 9.00 sati i predviđenim završetkom oko 14.00 sati.

U 8,50 sati mentori čekaju učenike ispred ex Gradske knjižnice Rijeka,"Palača Modello", Matije Gupca 23. (preko puta starog Kraša).

Vrijeme održavanja: 18. svibnja 2024. godine (subota) s početkom u 9.00 sati do 14,00 sati.

Podloge za slike pečatiraju se od 9.00 sati na prijemnom pultu u Jedrarskoj ulici. (Uz prijavu daju se slijedeći podaci: ime i prezime autora, te naziv škole i razred koji autor pohađa.)

Učenici donose slikarski pribor po želji.

Tema: luka, dizalice, brodovi, mrtvi kanal, more, i podmorski svijet….

Autori slika obvezni su predati svoje radove do 12.30 sati, kada ih se izlaže u Jedrarskoj i Bačvarskoj ulici radi ocjenjivanja.

Od 13.30 do 14.00 sati – proglašenje i nagrađivanje najuspješnijih autora.

Organizatori učenicima pripremaju marendu i sok za osvježenje.

 

U slučaju kiše mentori čekaju učenike ispred  HNK Ivan plemeniti Zajc i vode ih u prostorije MO Luka, Verdijeva 11. 


REZULTATI DRŽAVNOG NATJECANJA „Školski sport i olimpijski pokret“

Tema ovogodišnjeg natječaja inspirirana je skorim održavanjem ljetnih Olimpijskih igara XXXIII. olimpijade. Pariz je između ostaloga poznat po bogatoj slikarskoj povijesti, a upravo je ta umjetnička poveznica bila ključna za izbor ovogodišnje teme za nagradni natječaj. Učenici osnovnih škola imali su zadatak nacrtati sportski motiv u stilu FOVIZMA, dok su učenici srednjih škola slikali sportski motiv u stilu NADREALIZMA.

Na natječaj je primljen ukupno 661 rad iz 106 osnovnih i srednjih škola. U konkurenciji osnovnih škola primljena su 553 rada iz 82 škole, dok je kod srednjih škola primljeno 108 radova iz 24 škole. Nakon pomnog pregleda i pažljivog odabira povjerenstvo je odlučilo proglasiti pobjednike natječaja.

Učenik 6. razreda Lovro Hlača pod mentorstvom Tee Paškov Vukojević i asistentice Andree Dujmešić Kopić osvojio je 3. mjesto, bon od 100 EU za sportsku opremu u navedenoj novčanoj protuvrijednosti i OŠ Kozala 500 EU za sportsku opremu i rekvizite.

Svečano uručenje nagrada učenicima i predstavnicima škola održati će se 11. lipnja 2024. s početkom u 12 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu (Preradovićeva 5, Zagreb).


REZULTATI DRŽAVNOG NATJEČAJA “SFERICA”

U kategoriji osnovnih škola od 5. do 8. razreda na temu “Zadnji vlak za oblak”, prvu nagradu dobila je Tereza Batić učenica 7. razreda pod mentorstvom Borisa Hercega.

Nagrada SFERICA će biti uručena na SFeraKonu, na svečanoj skupštini u subotu, 11. svibnja 2024. u 20 sati, u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3 (glavni ulaz), Zagreb.

 


TERENSKA NASTAVA 27. 4. 2023.

Svi učenici LIADO-a koji ne sudjeluju na županijskom natjecanju LUMS sastati će se ispred Galerije Kortil u 9:50 sati  (Strossmayerova 1). Učenici s mentorima, asistenticama i muzejskom pedagoginjom Ivanom Lučić razgledati će izložbu Urbani separe – Pozdrav iz Kortila! nakon izložbe održati će se radionica crtanja i slikanja temeljem viđene izložbe, koja će trajati do 13,00 sati.

 
 

Županijsko natjecanje LUMS 2024.

„Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet“ održati će se u subotu 27. travnja od 9,30 do 12,30 sati u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Šetalište XIII. divizije 75. (Pećine, autobus br.1).
Iz svakog razreda mentori su odabrali učenike koji će se natjecati u likovnim radionicama. Navedeni učenici trebaju doći petnaest do deset minuta ranije, prije natjecanja, bilo bi poželjno da prije doručkuju a u učionicu - radionicu mogu nositi vodu, čaj ili neki sok (olovku i gumicu).
Učenici koji će predstavljati LIADO na ovogodišnjem natjecanju:
8. razred: Anđela Maslać, Lea Milotić, Jelena Polovina, Nika Štefanac, Noemi Tambolaš, Linda  
    Vlaisavljević    
7. razred: David Dujmović, Anja Spoja, Kaja Nikolić, Tereza Batić, Borna Banković, Oskar Bizomec
6. razred: Marija Lucrezia Cekuš, Marija Jedriško, Tili Horvat, Lovro Hlača, Mikaela Perković      
5. razred: Lara Ivančić,  Dea Spoja, Juran Kufner, Ema Grudenić i Jan Barbir


TERENSKA NASTAVA 20. travnja 2024.

Svi učenici 7. i 8. razreda LIADO-a sastati će se ispred Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u 9:50 sati (Krešimirova 26c). Učenici s mentorima i muzejskom pedagoginjom Ivanom Golob Mihić razgledati će samostalnu izložbu Joška Eterovića „Secundum minimum“, nakon izložbe održati će se radionica crtanja i slikanja temeljem viđene izložbe, koja će trajati do 13,00 sati.


 


IZABRANI NAJBOLJI LIKOVNI RADOVI, BERLIN

Diplome nagrađenima a zahvalnice svim sudionicima Međunarodnog likovnog natječaja.

Iserlohn/ Završen je Međunarodni likovni natječaj za 2024. godinu. Tema ovogodišnjeg likovnog natječaju je “Očuvanje i zaštita mora i voda.

I ove je godine bio velik odaziv. Pristiglo je preko 1200 radova iz 120 škola i udruga, iz osam zemalja.

Najbolje radove izabrao je ocjenjivački sud u sastavu: Dr. Sandra Hertel (Stadtmuseum), Rainer Danne (Städtische Galerie), Marion Körner-Weinert (Kinder-Lobby e.V.).

Prva izložba će biti u Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu 8. travnja 2024. godine u 13 sati.

1. Mjesto

Vane Rožić Kalc  5. raz., mentorica Larisa Dragelj

3. Mjesto
Kaja Nikolić 7. raz. mentor Boris Herceg

 

     


TERENSKA NASTAVA, subota 23.ožujka 2024.

Svi učenici LIADO-a sastat će se ispred  "Galerije Kortil", Strossmayerova 1.  (HKD) u 9:50 sati. Učenici će s mentorima i muzejskom pedagoginjom razgledati izložbu "Percepcije".
Radionica traje od 10:00 do 13:00 sati.


STRUČNI IZLET U ZAGREB SUBOTA 2. OŽUJKA 2024.

Polazak s Trga Josipa bana Jelačića u 12,00 sati, povratak u Rijeku oko 21,30 sati. Mole se roditelji da doprate učenike 15 minuta ranije. Učenici će razgledati značajnu arhitekturu Gornjeg i Donjeg grada. U Klovićevim dvorima posjetiti će veličanstvenu izložbu Ivana Meštrovića. Učenici će imati jedinstvenu priliku na jednom mjestu vidjeti više od 200 radova domaćeg umjetnika svjetskog glasa.


Međunarodni natječaj, Japan

22. SVJETSKA DJEČJA UMJETNIČKA IZLOŽBA KANAGAWA BIENNALE 2023.

Tema ove međunarodne izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva bila je slobodna. Svrha izložbe je njegovanje sna i kreativnosti djece. Na natječaj je pristiglo 11.000 dječjih radova iz 60 država, izloženo je 517 likovnih radova u Kanagawa Plaza. LIADO je primilo pismo zahvale jer je naša učenica Eva Haga osvojila nagradu grada Kanagawe. Mentorica Laura Herceg svečano je uručila priznanje nagrađenoj učenici u Muzeju grada Rijeke.

Eva_H.jpg

TERENSKA NASTAVA, subota 16. prosinca 2023.
Svi učenici LIADO-a sastat će se u parku ispred "Kockice", Muzeja grada Rijeke (Trg Riccarda Zanelle 1/1) u 9:50 sati. Učenici će s mentorima i muzejskom pedagoginjom razgledati izložbu Joost de Jonge: Orfej sanja Euridiku – Meandar spoznaja Radionica traje od 10:00 do 13:00 sati.
 

REZULTATI SMOTRE LUMS 2023.

Županijska likovna manifestacija LUMS/Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet 2023. započela je u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci 28. listopada likovnim radionicama organiziranim po dobnim skupinama. Organizirana su i stručna predavanja i prezentacije postignuća u radu s djecom i mladeži na ovogodišnju temu LUMS-a u Dječjoj kući 9. studenog od 12,00 do 18,00 sati.

Ovogodišnju izložbu, tematski naslovljenu „Tradicijski i umjetnički obrti“ čine odabrani likovni ostvaraji i pohvaljeni radovi raspoređeni po dobnim skupinama djece rane i predškolske dobi, učenika osnovnih i srednjih škola te studenata.

Molimo nagrađene i pohvaljene učenike i njihove mentore da dođu 13. studenog 2023. na svečano zatvaranje Smotre u Galeriji Juraj Klović u 18,00 sati, dodjela diploma učenicima i zahvalnice mentorima. Smotra „LUMS 2023.” - likovnom umjetnošću mijenjamo svijet bit će vidljiva na www.spur.hr

 

Županijsko je povjerenstvo odabralo je najkvalitetnije likovne radove pristigle na smotru te su generacijske pohvalnice dodijeljene najuspješnijim kandidatima:

6. razred, Maria Lucrezia Cekuš, mentorica Tea Paškov Vukojević, asistentica Andrea Dujmešić Kopić

7. razred, David Dujmović, mentor Boris Herceg

8. razred, Anđela Maslać, mentorica Laura Herceg.

Pohvalnice su dobili: Dea Spoja, 5. razred, mentorica Larisa Dragelj, asistentica Iva Štefanac, Marija Jedriško, 6. razred, mentorica Tea Paškov Vukojević, asistentica Andrea Dujmešić Kopić.

Vrednovani su i likovni radovi nastali u kreativnim radionicama

“Lončarstvo” - Zlatna pohvalnica: Lara Ivančić, 5. r., Srebrna pohvalnica: Ema Vuković, 6.r., Brončana pohvalnica: Vane Rožić Kalc, 5.r.

“Plovila iz mašte” - Zlatna pohvalnica: Nika Štefanac, 8.r., Brončana pohvalnica: Tereza Bakić, 7. r.


 

Pretpregled slike


Terenska nastava subota 28. listopada MMSU

Svi učenici LIADO-a koji ne sudjeluju na županijskom natjecanju LUMS sastati će se ispred Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u 9:50 sati. Učenici s mentorima, asistenticama i muzejskom pedagoginjom Ivanom Golob Mihić razgledati će samostalnu izložbu Zorana Pavelića „Pobuđivački mehanizmi“, nakon izložbe održati će se radionica crtanja i slikanja temeljem viđene izložbe, koja će trajati do 13,00 sati.


SMOTRA LUMS: “Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet”

Županijsko natjecanje LUMS 2023.

Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet održati će se u subotu 28. listopada od 9,30 do 12,30 sati u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Šetalište XIII. divizije 75. (Pećine, autobus br.1).
Iz svakog razreda mentori su odabrali učenike koji će se natjecati u likovnim radionicama. Navedeni učenici trebaju doći petnaest do deset minuta ranije, prije natjecanja, bilo bi poželjno da prije marendaju a u učionicu - radionicu mogu nositi vodu, čaj ili neki sok (olovku i gumicu).
Učenici koji će predstavljati LIADO na ovogodišnjem natjecanju:
8. razred: Anđela Maslać, Lea Milotić, Jelena Polovina, Nika Štefanac       
7. razred: David Dujmović, Ana Stoja, Kaja Nikolić, Tereza Bakić,
6. razred: Marija Lucrezia Cekš, Marija Jedriško, Ema Vuković, Lovro Hlača       
5. razred: Martina Perušić, Lara Ivančić, Dea Spoja, Vane Rožić Kalc


Vijesti
 Obavijest o početku školske godine 2023./2024.
 
Nastava za liadovce početi će u subotu 7. listopada, u OŠ „Kozala“ za pete razrede u 10,00 sati dok će učenici ostalih razreda započeti s nastavom u 9,00 sati.
 
Poželjno je da učenike petih razreda doprate roditelji glede upoznavanja programa, ciljevima programa, načinima realizacije, očekivanim postignućima i načinima vrednovanja
 
Do skorog viđenja, 
mentor i mentorice
 
.
 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

ANKETA
Podržavate li STEM revoluciju?
Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Jeste li znali da je u Rijeci postojala Tvornica čokolade?Himna škole

    

Priloženi dokumenti:
Himna skole mp3.mp3

Forum
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Kozala" Rijeka / Ante Kovačića 21, HR-51000 Rijeka / os-kozala-ri.skole.hr / oskozala@os-kozala-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju